حمیدرضا بهداد: به گزارش خبرنگار خودرونامه، هرچند ظرفیت تولید خودروهای تجاری در کشور کم نیست، اما رکود کلی فعالیت های عمرانی کشور و کاهش قدرت خرید مشتریان، اجازه نمیدهد تجاریسازان مطابق با ظرفیت واقعیشان تولید داشته باشند. طبق آخرین آمار نیز تولید خودروهای تجاری در نیمسال نخست نسبت به شش ماه اول پارسال افت کرده است.
در حال حاضر، سه شرکت ایرانخودرودیزل، گروه بهمن و سایپادیزل، به ترتیب تامینکنندگان اصلی نیاز بازار خودروهای تجاری سنگین و نیمه سنگین هستند. این شرکتها کمتر از آنچه ظرفیت واقعیشان است، تولید میکنند که این موضوع ریشه در رکود بازار دارد. رشد هزینههای تولید سبب بالا رفتن قیمت تمامشده خودروهای تجاری در کشور شده و از آن سو با توجه به کاهش قدرت خرید مشتریان، خرید و فروش در این بازار، رنگ رکود به خود گرفته است.
در این اوضاع و احوال اما هستند شرکتهایی که با ارائه مدلهای مختلف عرضه به خصوص فروش قسطی، شرایط را برای متقاضیان خودروهای تجاری تا حد امکان تسهیل کردهاند. در این بین، شاخههای تجاری گروه بهمن شامل بهمندیزل و سیباموتور با ارائه مدلهای مختلف فروش، سعی میکنند توان خرید متقاضیان خودروهای تجاری را تا حد امکان بالا ببرند.
بهمنیها در این مسیر، روی به فروش قسطی نیز آورده اند، مدلی که هرچند برای آنها به هر حال ریسک دارد، اما ضمن فراهم کردن شرایط مناسب برای متقاضیان، فروش خود را نیز در این شرایط رکود، به نوعی تضمین میکنند.
همین چندی پیش، شرکت بهمنلیزینگ طرح فروش کشنده بهمن را با اقساط 6، 12، 24، 36 و 48 ماهه به اجرا گذاشت. در این طرح، امکان بازپرداخت با چکهای دو ماهه و سه ماهه نیز برای خریداران فراهم شد.
در موردی دیگر، شرکت بهمندیزل در بیست و چهارمین نمایشگاه خودرو مشهد، طرح فروش اعتباری محصولات خود را به اجرا گذاشت. در این طرح، متقاضیان امکان خرید کامیونهای فورس بهمن در مدلهای مختلف را با شرایط پرداخت سه ماهه، شش ماهه و 12 ماهه پیدا کردهاند.
همچنین عرضه خودروهای تجاری در بورس کالا نیز دیگر اقدام گروه بهمن برای تسهیل شرایط خرید مشتریان به شمار می رود.